Header

NuffnangX

Monday, March 04, 2013

My Little Musholla Trip for Avin Damia


Pertengahan bulan 2 ritu avin damia join trip field trip lagi anjuran school dia...genius aulad, bandar baru bangi la kan.

Kiranya tahun nih kali ke-2 lah dia join my little musholla trip ni coz last year masa dia 5 years old dia dah join tp masa tu masjid yg diorg lawat adalah masjid hijau kat seksyen 8 bandar baru bangi je but kali ni jauh sket la sampai ke Putrajaya so kena naik bus la kan...Rombongan ustazah kiah n lebai leman lah kot....hehe

Dia cam biasa excited bukan main lah kalau ada xtvt camni...dan2 nak kejut bangun pepagi mandi gi school pun xde masalah selalunya pepagi tu liat gak lah nak tunggu dia masuk bilik air mandi kadang2 tu siap bonda dia no kena ber syair bagai nak mintak anak bangun pagi...hehe

N weols seperti biasa bila dh nampak notis pasal trip ni kat dlm mesej book ni mmg everyday weols akan ingtkan dia betapa excitednya xtvt tuh nanti...hehe...mestilah kita kena bumbambumbam lebih sket kasi anak kita seronok n tak takut nak join xtvt tu nanti.

Sbb dah ada byk kali experience dah bila ada field trip mcm ni mesti ada weols tgk anak2 yg menangis meraung2 takut nak naik bas lah ada yang mintak mak ayah joins sekali pun ye gak. Sian je tgk diorg kan

Sbb tu penting kita sbg parents kena kasi war2 sket kat depa ckp mesti best punya dpt join xtvt mcm ni ngan kawan2....naik bas sesama pastu dpt belajar benda baru....kat sini sebenarnya peranan parents amat penting bagi menjayakan misi n visi satu2 field trip yg sekolah depa anjurkan tu. Keje cikgu2 depa pun jd lebih senang n teratur lah agaknya.

Berbalik psl trip musholla diorg tadi tu weols mmg sokong la sbb byk nilai2 murni yg pihak sekolah leh terapkan dlm jiwa anak2 kita mcm2 xtvt yg depa dpt buat kat sana selain drp solat sunat masuk masjid depa juga diajar bersedekah untuk org susah ditabung masjid dan mcm2 lagi lah kan.

Cakap pasal bersedekah ni kan, teringat lah plak pasal kejadian 2 3 hari lepas avin damai buat trip ke masjid sultan zainal abidin ni weols ada lah satu malam tu singgah ke pasar malam di jalan 6, bbbangi pastu avin ada nampak orang mintak sedekah....org kurang upaya la

Terus dia mintak duit ngan weols nak kasi kat oku tu....pastu mata dia dh start berkaca2 dah....huhu. dia cakap avin nak tolong org susah...sian dia.

Lepas tu dia jugak cukup marah ok kalau nampak kat kereta sesapa ada tampal sticker mcD...sbb katanya nanti org tu nak tolong org yahudi lah soh tembak org palestin...ooo dia cukup tak suka klu nampak sticker mcd

Sensitive sket anak dara tu...jiwa lembut. Ada sekali tu dia browse video dia kat youtube pastu dia ternampak ada walid dia buat satu video masa birthday dia yg ke-2 xsilap pastu muzik background video tu lagu kau begitu sempurna bagi ku.....dia pun dok lah ulang2 video tu banyak2 kali sekali saya perasan airmata dah merambu kuar kan dia dah teresak2 kan pastu saya tanya nape avin nangis....nape avin sedih

Dia asalnya diam je xmoh cakap sebab apa so saya dok push2 dia lah tanya pasal apa...pasal apa kan. Kat tangan dia masih dok pegang hp.

Dah lama tu baru dia cakap...avin sedih dengar lagu dlm video ni.....pastu terus sambung nangis balik....airmata laju je ngalir....Hahaha....so sweet of lovely daughter tau!

Dengar lagu background kat video pun leh sedih nangis beria2 tau....bonda terus hug n kisses dia sambil tahan gelak dalam hati tau....hikss

So sweet avin nurdamia alhamra ni tau....hahaha




 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Enjoy your reading and Thank you for visiting www.masviona.blogspot.com...mmuaahhhhh......XOXO!

Disclaimer

Blog ini adalah sbg laman peribadi.

Dgn melayari blog ini, adalah dgn ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawap terhadap segala kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sbg kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini

************************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday....huhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don’t have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE piece part of my life. Bear in mind just ask yourself who are you to judge the life i live???. Last but not least Welcome to my blog and may Allah bless all of you my blog readers and please do come again.

Peace no war dear!!!

************************************

Penulis juga ingin memaklumkan bahawa kerja² menulis entri ataupun isi kandungan blog ini kebanyakkannya adalah dilakukan waktu malam hari dan di auto publish (cetak automatik) pada masa yg telah ditetapkan oleh penulis sendiri dan bukannya dilakukan pada masa waktu bekerja.