Header

NuffnangX

Monday, June 22, 2009

Akhirnya.. Pajero Sport dah ada d mesia..

model terbaru from mitsubish malaysia.. pajero sport.. (sorry.. model pompuan tu dah berpunya yeee..)

Finally..
sampai gak kete ni kat mesia...

semalam kitorang dah jumpe face to face ngn Pajero Sport ni..
cun bagak comel garang sume ada..
hahaha...

dari segi luaran, aku bg 4 daripada 5 bintang..
nampak gagah perkasa..

dari segi interior, agak hampa disitu...
sbb mmg saling tak tumpah dashboard sama ngn triton..
ye.. mmg la pajero sport ni base dia sume mmg dari triton.. but at least aku igtkan lain la sikit interior nye..
cuma yg menarik nya, radio dia..
ada lcd sreen..
leh integrate ngn dvd player n gps n reverse camera sensor..
ada usb connector utk cucuk usb..
but malangnye tiada bluetooth !!!
aduii..

yg bestnya, visor kat pemandu dah ada cermin.. hahaha..
triton takde ermin kat pemandu.. hanya ada kat penumpang punya side je.. huhuhu

dgn harga rm158k (terima kasih kepada struktur percukaian negara kita)..
seat dia adalah seat kulit (err..bukan 100% leather la tpnya.. but nice)..
enji8n sama sebijik sebijon ngn triton..
cumanya gear box dia pakai gearbox lain..
dikatakan dgn gearbox baru ni, pertukaran gear adalah lebih smooth..
dan jugak lonjakan turbo yg sering terjadi pada triton pada RPM 2200 dpt dikurangkan kat pajero sport ni..
serius.. kat triton kornag akan terasa lonjakan bila turbo kick in.. !!

body roll kat pajero sport ni pun dah berkurang..
dgn kata lain, korang akan kurang rasa hayunan kiri kanan bila high speed n cornering..
bagus bagus.. sbb body roll triton ni terasa gak kekadang.. especially bila cargo kosong..
napa pajero sport ni dpt kurangkan body roll?
sbb suspension dia ialah coil springs... sgt2 berbeza driving comfort ngn triton !!


seat row belakang sekali adalah agak kurang selesa if nak jalan jauh..
tp ada aircond sendiri !!
so takde la yg dok row belakang sekali tu panas.. haha
kiranya walaupun pajero sport ni 7 seater, but utk penumpang ke 6 & 7, sedikit ketidakseesaan bakal dihadapai dgn sitting position n kerusi yg kecik n tak bape empuk, berbeza ngn passenger 3,4 dan 5..

tayar pajro sport ni amat melelehkan air liur aku..
17inci..
rim dia smart !!

so if ada sesapa yg tgh mengusya suv 7 seater, leh masuk pajero sport dalam list instead of toyota fortuner..
but aku rasa, sure fortuner ada promo baeekk punya skrg ni sbb nak lawan mitsu ni..

oh.. btw, tiada lagi 2 tahun free servis buat triton ataupun pajero sport... !!!
ahhahaha padan muka korang..
aku punya triton dapat 2 tahun free servis.. labour n parts!!

but if korang nak beli triton, dapat free give mini laptop sony vaio !!!!
pajero sport takde..

tp berita baik buat pemilik triton..
dgn lahirnya pajero sport, triton leh curik part2 from pajero sport..
leh pakai radio lcd dia..
leh pakai lampu projector pajero sport..
leh tukar bumper depan..
leh pakai sport rim pajero sport.. hahahaha


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

4 comments:

tuberose78 said...

akak pon baru tgk pajero sport ni kat midvalley ari sabtu lepas.. cun gak body dia...

tuberose78 said...

anyway.. estima is always the best!! wakakaka...

prebetsabu said...

estima?

kenderaan org2 tua je tu.. hahaha..

*mau aku kene banned from naik estima tuberose nnti hahaha

Uncle Dol said...

banned dia.. banned!! hahaha.. esok kita gi beli 5 pajero sport ni.. boring la asyik naik bmw ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Enjoy your reading and Thank you for visiting www.masviona.blogspot.com...mmuaahhhhh......XOXO!

Disclaimer

Blog ini adalah sbg laman peribadi.

Dgn melayari blog ini, adalah dgn ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawap terhadap segala kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sbg kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini

************************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday....huhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don’t have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE piece part of my life. Bear in mind just ask yourself who are you to judge the life i live???. Last but not least Welcome to my blog and may Allah bless all of you my blog readers and please do come again.

Peace no war dear!!!

************************************

Penulis juga ingin memaklumkan bahawa kerja² menulis entri ataupun isi kandungan blog ini kebanyakkannya adalah dilakukan waktu malam hari dan di auto publish (cetak automatik) pada masa yg telah ditetapkan oleh penulis sendiri dan bukannya dilakukan pada masa waktu bekerja.