Header

NuffnangX

Tuesday, December 02, 2014

i miss my old blog :(

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

Tuesday, May 14, 2013

Kisah Mothers Day Saya

Happy Mothers Day buat semua wanita diluar sana yang memegang status seorang ibu.

Tak kisahlah apa nama panggilan masing2 sama ada Mama ke...Mummy...Mak...Ibu...Umi...Bonda or Mek ke selamat Hari Ibu pada semua ye.

Walaupun hari ibu nih bukanlah ditetapkan sehari dibulan Mei je...patutnya mmg hari2 adalah hari ibu kan. Saya pun bukanlah nak sambut beria pun hari ibu nih just sebagai tanda ingatan je dapat kad daripada Avin Damia yang diorang buat kat sekolah.

Rasanya primary school pun mesti ada buat xtvt buat kad kat ibu masing2 kan. So far mmg tetiap tahun mmg dapat lah....tetiap tahun kad berlainan design hehehe.


This year saya dapat kad mcm nih....hiks.

Siap ada nama saya lagi tuh.....terharu ok sbb dia dah pandai spell nama saya....MASTURA. (Owh sebenarnya saya masih risau kerana avin damia masih lagi belom pandai membaca....ermmmm risaunya dah la next year dia dah nak masuk standard one kan)


Pastukan malam tadi Avin Damia berkomplot dengan Walid dia buat surat khas untuk saya....hehehe. Siap menyorok2 lagi tepi dinding kat dalam bilik tv nak tulis surat tuh sbb takut saya perasan lah secret project diorang berdua....hiksss.



Hehehe so sweet tau this moment.

Padahalnya saya nampak sebab tengah melipat kain baju sambil menonton tv so dapat lah tengok dari ekor mata yang avin dok tanya camne nak spell semua yang walid nye plak dok whisper slow2 hehehe.

So sweet tau depa berdua bila saya tanya tengah buat apa2 tu...depa cepat jer cakap xde apa....hiksss

Lepas dah siap tuh depa diorg surprise kan saya dengan bawakan kek coklat ngan air blis pastu ucap selamat hari ibu kuat2 pastu datang kiss n hug saya tau....hehehe terharu sangat lah rasanya time tuh.

Sambil makan sama2...sambil avin dok explain apa yang dia dah lukis dalam surat dia tuh.




Inilah ghopernya surat hari ibu 2nd version dari Avin Damia.

Kat bawah Wording Happy Mothers Day tuh kan dia lukis ruang tamu rumah weols. Ada sofa dan ada coffee table tuh.Sofa tuh dia siap lukis ada diamond tau (yg bulat2 tuh diamond lah tuh....hiksss).

Pastu kat muka surat sebelah yang ada tulisan  I love U tuh. Dia lukis saya ngan Walid dia tengah dok kat sofa sambil tengok tv. Pastu kat bawah tuh sebelah nama saya MASTURA tuh dia dok tengah study....hehehe so sweet kan.

Best jer dengar budak2 bercerita penuh semangat dan pennuh idea2 yang kita tak terpk diorg boleh pikirkan pun....kan.

Cerita sambutan hari ibu uola plak camne????mesti best gak kan :)




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

Sunday, April 21, 2013

Disney Princess Drawn by Avin Damia


Pagi tadi lepas sesiap turun bawah. Turun2 jer Avin Damia dah surprise kan saya tunjuk lukisan tangan dia malam tadi.

Malam tadi saya kepenatan tertido awal. Avin Damia lukis ni sambil ditemani walid dia.
Based on her walid, khusyuk betul dia melukis ni...hehe.

Lepas dah siap lukis siap tany camne nak spell apa2 watak yang dia lukis tu tapi nak nama pendek je xnak nama panjang sbb takut tak muat....hehe

Yang tak tahan tu cer tengok princess tu semua pkai high heels. Dia punya respon cakap girl kena pakai kasut camni baru cantik pastu saya tanyalah bistu bonda asyik pkai flat shoe je so bonda xcantik lah ye..dan dan tu ckp eh bonda xpelah sbb shoe bonda cantik....hehe good girl anak bonda...pandai amik hati bonda dia..hiksss


Pastu bulu mata mesti nak lentik n panjang je. Satu je yg saya xleh tahan....cer tgk pipi Cinderella tu....haha kalah Kuih pau yik mun kat Tanjung Malim tu.......hehe


P/s: owh Baru perasan yg dh berzaman saya tak update blog....huhu...maklumlah blogger pencen namanya ni....hiksss

Monday, March 04, 2013

My Little Musholla Trip for Avin Damia


Pertengahan bulan 2 ritu avin damia join trip field trip lagi anjuran school dia...genius aulad, bandar baru bangi la kan.

Kiranya tahun nih kali ke-2 lah dia join my little musholla trip ni coz last year masa dia 5 years old dia dah join tp masa tu masjid yg diorg lawat adalah masjid hijau kat seksyen 8 bandar baru bangi je but kali ni jauh sket la sampai ke Putrajaya so kena naik bus la kan...Rombongan ustazah kiah n lebai leman lah kot....hehe

Dia cam biasa excited bukan main lah kalau ada xtvt camni...dan2 nak kejut bangun pepagi mandi gi school pun xde masalah selalunya pepagi tu liat gak lah nak tunggu dia masuk bilik air mandi kadang2 tu siap bonda dia no kena ber syair bagai nak mintak anak bangun pagi...hehe

N weols seperti biasa bila dh nampak notis pasal trip ni kat dlm mesej book ni mmg everyday weols akan ingtkan dia betapa excitednya xtvt tuh nanti...hehe...mestilah kita kena bumbambumbam lebih sket kasi anak kita seronok n tak takut nak join xtvt tu nanti.

Sbb dah ada byk kali experience dah bila ada field trip mcm ni mesti ada weols tgk anak2 yg menangis meraung2 takut nak naik bas lah ada yang mintak mak ayah joins sekali pun ye gak. Sian je tgk diorg kan

Sbb tu penting kita sbg parents kena kasi war2 sket kat depa ckp mesti best punya dpt join xtvt mcm ni ngan kawan2....naik bas sesama pastu dpt belajar benda baru....kat sini sebenarnya peranan parents amat penting bagi menjayakan misi n visi satu2 field trip yg sekolah depa anjurkan tu. Keje cikgu2 depa pun jd lebih senang n teratur lah agaknya.

Berbalik psl trip musholla diorg tadi tu weols mmg sokong la sbb byk nilai2 murni yg pihak sekolah leh terapkan dlm jiwa anak2 kita mcm2 xtvt yg depa dpt buat kat sana selain drp solat sunat masuk masjid depa juga diajar bersedekah untuk org susah ditabung masjid dan mcm2 lagi lah kan.

Cakap pasal bersedekah ni kan, teringat lah plak pasal kejadian 2 3 hari lepas avin damai buat trip ke masjid sultan zainal abidin ni weols ada lah satu malam tu singgah ke pasar malam di jalan 6, bbbangi pastu avin ada nampak orang mintak sedekah....org kurang upaya la

Terus dia mintak duit ngan weols nak kasi kat oku tu....pastu mata dia dh start berkaca2 dah....huhu. dia cakap avin nak tolong org susah...sian dia.

Lepas tu dia jugak cukup marah ok kalau nampak kat kereta sesapa ada tampal sticker mcD...sbb katanya nanti org tu nak tolong org yahudi lah soh tembak org palestin...ooo dia cukup tak suka klu nampak sticker mcd

Sensitive sket anak dara tu...jiwa lembut. Ada sekali tu dia browse video dia kat youtube pastu dia ternampak ada walid dia buat satu video masa birthday dia yg ke-2 xsilap pastu muzik background video tu lagu kau begitu sempurna bagi ku.....dia pun dok lah ulang2 video tu banyak2 kali sekali saya perasan airmata dah merambu kuar kan dia dah teresak2 kan pastu saya tanya nape avin nangis....nape avin sedih

Dia asalnya diam je xmoh cakap sebab apa so saya dok push2 dia lah tanya pasal apa...pasal apa kan. Kat tangan dia masih dok pegang hp.

Dah lama tu baru dia cakap...avin sedih dengar lagu dlm video ni.....pastu terus sambung nangis balik....airmata laju je ngalir....Hahaha....so sweet of lovely daughter tau!

Dengar lagu background kat video pun leh sedih nangis beria2 tau....bonda terus hug n kisses dia sambil tahan gelak dalam hati tau....hikss

So sweet avin nurdamia alhamra ni tau....hahaha




 

Wednesday, February 27, 2013

Memasak adalah hobinya




Minggu lepas sempat curik masa ajak anak dara kecahkan dapur sempit kat rumah tu
Avin damia mmg pantang diajak...kan hobi dia memasak n cita2 dia nak jadi ketua tukang masak kan....uols ingt lagi tak? Hehehe

Kali ni saje je ajak dia buat menu simple jer....buat dadih instant je pun. Memang kacang jelah kalau uols yg dh memang otai tu tutup mata sebelah pun boleh buat kan

Hehe...xkisah tu semua yg plg penting time bonding mak ngan anak tu....dapat spent masak together gether buat benda yg kita suka.

Sebenarnya saya pun dah lama dah tak mencurahkan idea kat dapur uols....sian suami n anak asyik makan luar je....huhu bz bz bz uols.

Itulah pasal saya pun terasa gian nak memasak....hiksss.
Kami buat ni memalam....kami sebok kat dapur yg walidnya sebok dok amik gambar weols. Siap amik video lagi tu

Banyak je video yg walid avin damia amik tp mmg nampak sgtlah yg avin damia sgt2 excited n teruja giler tp tulah selepas di tapis oleh lembaga penapisan team masviona.com hehe makanya video ni je yg sesuai utk tontonan awam...hehe

Buat dadih ni kejap je uols pastu simpan dlm fridge kejap je dah boleh makan. Avin damia ritu xsampai 5 minit masuk dlm fridge terus dia makan...hikss Ok lepas ni nak masak apa plak ye?hehee




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Enjoy your reading and Thank you for visiting www.masviona.blogspot.com...mmuaahhhhh......XOXO!

Disclaimer

Blog ini adalah sbg laman peribadi.

Dgn melayari blog ini, adalah dgn ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawap terhadap segala kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sbg kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini

************************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday....huhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don’t have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE piece part of my life. Bear in mind just ask yourself who are you to judge the life i live???. Last but not least Welcome to my blog and may Allah bless all of you my blog readers and please do come again.

Peace no war dear!!!

************************************

Penulis juga ingin memaklumkan bahawa kerja² menulis entri ataupun isi kandungan blog ini kebanyakkannya adalah dilakukan waktu malam hari dan di auto publish (cetak automatik) pada masa yg telah ditetapkan oleh penulis sendiri dan bukannya dilakukan pada masa waktu bekerja.